Tags

, , , ,

Élvezetes meccsek, megdőlt papírformák, látványos színes ragasztások. Ez a 2014-es futball világbajnokság!

Miközben a játékot nézzük, megakadhat szemünk néhány színes ragasztáson. Biztos sokan ismerik már a Taping Technikát, aki pedig nem, az most láthatja azt, amiben még világklasszis sportolók is bíznak!

Image

Alkar-, kar-, és comb tapingek villannak elő, legnagyobb örömömre, mert ez is igazolja számomra, amit én személy szerint már régóta tudok; ez a legsikeresebb mozgásterápiás kiegészítő technika a világon! Azt hogy pontosan miért kerültek fel a ragasztások, a felhelyezési technika alapján csak sejteni lehet, de ha az élvonalbeli sportolók is előszeretettel használják a világ legrangosabb meccsein elég jelentőségteljes visszaigazolása a technika sikerének!

A focisták, főleg az ilyen igénybevételnek kitett focisták, sokszor szenvednek el sérüléseket, izom-, ínszakadásokat, amikből szerencsésen felépülnek, köszönhetően a nagyon alapos, gondos és szakszerű mozgásterápiának. A focisták többségének olyan szerkezeti károsodásaik vannak ízületeikben (keresztszalag, oldalszalag szakadása a térdben, csukló, boka szalagos-és ízületi sérülései, ritkábban vállsérülések) amikből a gyors és szakszerű fizioterápiának köszönhetően felépülnek ugyan, de nagy szerepe van kidolgozott és erős izomzatuknak abban, hogy utána is a pályán űzik a labdát! Nagyon fontos tehát az izomállapot egy sérülés utáni felépülésben és abban, hogy teljes kapacitását a gyógyulás után ugyanúgy használhassa a sportoló.

Image

A taping abban segít, hogy a kinetikus lánc (izmok, amelyek csoportban egy bizonyos mozgást együtt végeznek) gyengébb teljesítésű tagjai megfelelő erővel teljesítsenek. Tehát azt az izmot, területet ragasztjuk ahol a sérülés fennállt, vagy az izom még fáradékonyabb. Láthatunk szép keresztszalag ragasztásokat is, ezek segítik a térdízület stabilitását, amire bizony elég nagy szükség van a bravúros kiforgatott lábas rúgásoknál.

Image

A lassított felvételek bámulatos mozgásmintákat mutatnak be, a szakember számára színtiszta gyönyörűség! Sosem értettem, hogy Stahl Judit hogyan tud ilyen élvezettel beszélni a fokhagymáról, de egyszer ráeszméltem, hogy én és lelkes pályatársaim ugyanígy beszélünk a mozgásról, izmokról…és most a tapingről! Csak ajánlani tudom, hogy éljenek a technikával izom, ízületi és mozgásszervi panaszaik esetén. Természetesen kérjék szakember segítségét, mert az igazi eredmény csak a megfelelő technikával érhető el….ahogy ezt a világ legjobb focistáinál is láthatjuk.

Image

Mindenkinek aktivitásban gazdag szép napokat és gólörömökkel teli meccsnézéseket kívánok a következő hetekben is!

(Fotók: FIFA Word Cup)

Pap Andrea – Gyógytorna www.holisztikusgyogytorna.hu

Physiotrade Kft. www.physiotrade.hu